Forside
     

 

 

                                        

 

Vandretur på Grejsdalsstien


Der bliver nu mulighed for i godt selskab med Fodslaw Vejle, at prøve Grejsdalsstien fra Vejle til Jelling. Fodslaw Vejle inviterer nemlig alle fra Jelling og nærmeste omegn til at komme og deltage i deres tur lørdag d. 17. marts. Turen starter fra Vejle Sygehus Station kl. 9.00, og det passer med, at tage toget fra Jelling kl. 8.41.


Stien er på ca. 16 km. og går i hele sin udstrækning på den østlige og nordlige side af jernbanen mellem Vejle og Jelling. I starten ad Store Grundet Skovvej, dernæst gennem Grejs/Højgård Skov, Brandbjerg Sønderskov og til sidst gennem det åbne land ind ti Jelling. Turen kan tage fra 3 – 5 timer – alt efter hastighed og pauser.


Thorbjørn Dons fra Fodslaw Vejle – bosiddende i Jelling – skal være turleder, og han fortæller, at medlemskab af Fodslaw Vejle ikke er nødvendigt for at deltage. Han fortsætter, at man i starten afviger fra ruten og går igennem kolonihaverne ved sygehuset for at få det med. Stien er småkuperet, men der er ikke de store voldsomme stigninger.


Han understreger, at turen til gengæld er krævende på andre punkter: Den er mange steder SÆRDELES SMATTET, så fortøjet skal meget gerne være vandtæt, med god sål og meget gerne med ankelstøtte. Man kunne forestille sig, at nogle ved turens afslutning vil sige at ”…… det er en smaddergod tur!” Er det frost, vil underlaget de samme steder i stedet for smadret være meget knoldet – også en god grund til det gode og kraftige fodtøj.


Ligeledes betones det, at der er stort set ingen bænke eller andet, man kan sætte sig på til en lille rast, så man skal regne med at være på benene hele tiden. Der er heller ingen kaffebarer, ishuse eller andet undervejs, så man skal selv medbringe sin formiddagskaffe, frugt m.v. til de – stående – pauser, der bliver undervejs.


Fodslaw Vejle arbejder for at fremme vandresporten, hvor det ikke gælder om at komme først eller gå længst, men hvor det drejer sig om at komme ud at opleve naturen. Derfor er vandringerne som oftest i nye og afvekslende landskaber i hele Vejle kommune.
Der er motionsture en gang om ugen – normalt på ca. 10 km. Men der er naturligvis variationer, som turen på Grejsdalsstien. Torsdag formiddag er der en tur på 5 km. Tempoet på turene tilpasses deltagerne, men det er lidt mere moderat om torsdagen. Turene har et vigtigt socialt element. For er der en nemmere måde at komme i kontakt med andre på, end når man går en tur i et flot landskab?


Derudover arrangerer Fodslaw Vejle også heldagsture i bus, man deltager i Ladywalk sidst i maj og Stafet for Livet i august, og der arrangeres også rejser til udlandet – det kan alt sammen ses på Fodslaw Vejles hjemmeside.

 

 

 

 

   Du kan altid skrive en mail til Fodslaw Vejle for mere information 2011